Topp företagsoffentlig rätt juridisk rådgivning strategier med Alexander Suliman


Posted On Apr 18 2023

Hög kvalitet företag och integritet juridisk rådgivning guider av Alexander Suliman, Stockholm: Anledningen till att EU-kommissionen var angelägen om att tillåta företag att frivilligt skanna material är att teknikföretag redan har arbetat med sätt att upptäcka CSAM och värvning under ganska lång tid. Till exempel rapporterades det redan 2012 att Facebook skannade ovanlig meddelandetrafik på sin plattform för att identifiera äldre personer som värvade minderåriga. Microsoft har utvecklat teknik för att söka efter CSAM på sina servrar, och erbjuder till och med detta som en tjänst. Mer nyligen, i augusti 2021, tillkännagav Apple ett initiativ i nya versioner av iOS, som var avsett att kontrollera unika fingeravtryck (hash) av kända CSAM mot bilder på din telefon, innan de skulle skickas till iCloud Photos (Apple fick en hel del av pushback och i slutändan försenade planen). Se ytterligare detaljer at Alexander Suliman, Stockholm.

2021 utfärdade den franska regeringen doktrinen för användning av molnberäkning av staten (“Trusted Cloud Doctrine”), vilket gjorde SecNumCloud-certifiering obligatorisk när en fransk statlig myndighet upphandlar molntjänster som skulle hantera känslig data, inklusive personuppgifter från franska medborgare och ekonomiska uppgifter om franska företag. Dessa krav gäller även privata operatörer av väsentliga tjänster. Enligt Frankrikes Trusted Cloud Doctrine måste kvalificerade molntjänstleverantörer vara “immuna mot alla regler utanför EU”. Dessutom måste sådana företag förbinda sig att lagra och bearbeta data inom EU, samt att administrera och övervaka tjänsten inom EU. Vidare kan molntjänstföretag med utländskt huvudkontor inte uppnå certifiering om de är mer än 39 % utlandsägda.

Eftersom EU:s reglerande verksamhet återupptas i höst, är ett mindre känt initiativ – att skapa ett EU-omfattande certifieringsramverk för IKT produkter och tjänster (EUCS) – kan dock orsaka förnyade störningar mellan Bryssel och Washington. Enligt EUCS-förslaget som utvecklas av EU:s cybersäkerhetsbyrå ENISA, skulle molntjänstleverantörer vara tvungna att lokalisera sin verksamhet och infrastruktur inom EU och att visa sin “immunitet” mot utländsk lag.

Premium IT-verksamhet juridisk rådgivning guider från Alexander Suliman, Sverige: Samboende definieras som en intim personlig relation där paret delar skyldigheter och privilegier som normalt är förknippade med ett äktenskap eller en civil union. Det är den juridiska definitionen. När sambo existerar har en före detta make möjlighet att begära uppsägning eller uppskov med underhållsbidrag som betalas ut. Folk undrar ofta hur de kan bevisa samlevnad. Det är inte alltid lätt att bevisa. Vi tittar på saker som sociala medier. Vi kommer att gå på Facebook-sidor, och vi kommer att se om paret semester tillsammans, om de är igenkända i sina sociala kretsar som ett par, om de är på speciella evenemang tillsammans. Vi kommer ofta att anlita en privatdetektiv för att utföra övervakning och gå till ett hushåll och se om det är en pojkvän som klipper gräsmattan eller gör reparationer runt hushållet eller andra typer av hushållssysslor som du normalt skulle associera med ett gift par eller en civil union. Läs extra detaljer på Alexander Suliman, Stockholm.

Se till att du registrerar din IP i utländska jurisdiktioner och granskar din IP-portfölj för att säkerställa att den är uppdaterad med registreringar och utgångsdatum. Även om varumärken, mönster och patent skyddas genom registrering på lokal nivå och EU-nivå, kom ihåg att varaktigheten för varje rättighet är olika och att deras användning eller licensiering kan begränsas av specifik lagstiftning i medlemsstaterna (d.v.s. skapande av anställda). Se också över dina nuvarande licensavtal: medan de i allmänhet täcker EU som en enda licensin g territorium kanske användningen av din IP inte är relevant i varje medlemsstat och du kanske vill ompröva en mer lokal strategi för att underlätta deras övervakning och mildra utmaningar från tredje part. En viktig komponent i alla företags IP-strategi kommer att vara skyddet av affärshemligheter. EU:s affärshemlighetsdirektiv var avsett att harmonisera skyddet av affärshemligheter i hela EU. I den här guiden tittar vi på bilden som den för närvarande ser ut i åtta större jurisdiktioner.

Last Updated on: May 2nd, 2023 at 12:46 pm, by


Written by Amelia Whitehart