Odlično nevidljive proteze stomatološka ordinacija


Posted On May 9 2023

Zubne ljuskice stomatološka ordinacija Banja Luci: Ova grana stomatologije se bavi dijagnostikom, prevencijom i liječenjem bolesti i oštećenja zuba. Konzervativna stomatologija ima za cilj očuvanje prirodnih zubi što je duže moguće, a njeni postupci su usmjereni na to da se oštećeni zubi saniraju i sačuvaju bez potrebe za njihovim vađenjem. Postupci konzervativne stomatologije obuhvataju popravke karijesa, liječenje pulpe (unutrašnjeg dijela zuba koji sadrži živac i krvne žile), izradu ispuna, restauraciju zuba, izbjeljivanje zuba i druge slične postupke koji imaju za cilj očuvanje prirodnih zubi. Konzervativna stomatologija je bitna i kao preventivna mjera jer pravovremeno otkrivanje i liječenje oštećenja zuba može spriječiti daljnje probleme i potrebu za složenijim tretmanima u budućnosti. Pogledaj još više informacije na zuba Banja Luka.

Dugotrajna trajnost: Zubni implantati su dizajnirani da budu dugoročno rješenje za nedostajuće zube, a uz odgovarajuću njegu, mogu trajati mnogo godina . Ovo je posebno važno za one koji žele izbjeći čestu zamjenu zubnih nadoknada. Dentalni implantati mogu pružiti starijim osobama mir i stabilnost pružajući trajno rješenje. Poboljšano oralno zdravlje: Zubni implantati mogu pomoći u očuvanju gustine kostiju u vilici i spriječiti pomicanje ili labav okolnih zuba. Ovo je posebno važno za starije osobe, koji mogu biti pod povećanim rizikom od bolesti desni i karijesa. Čuvajući prirodnu strukturu usne šupljine, zubni implantati mogu pomoći u održavanju cjelokupnog oralnog zdravlja i smanjenju rizika od budućih problema sa zubima.

Jesu li vaše biserno bijele boje izgubile sjaj zbog prljavih sivih ili žutih mrlja? Mrlje na zubima mogu se pojaviti kako starimo, ali neke uobičajene namirnice, pića, pa čak i vode za ispiranje usta mogu zamrljati zube. Lijekovi “uradi sam” mogu pomoći u izbjeljivanju zuba, a izbjegavanje supstanci koje boje zube može zaustaviti daljnju promjenu boje. Iskoristite ove tajne za belje zube da vratite svoj sjajan osmeh.

Odbacite dudu do 2 ili 3 godine: Postoji mnogo dobrih razloga da djetetu dozvolite da koristi dudu, ali dugoročno može uticati na to kako mu se zubi slažu. Takođe može promijeniti oblik usta. Razgovarajte sa svojim doktorom ako i dalje koristi dudu nakon 3 godine. Zakažite prvi stomatološki pregled vašeg djeteta prije njegovog prvog rođendana ili nakon što mu se pojavi prvi mliječni zub , šta god prije dođe. Ova posjeta je kao posjeta vašem pedijatru za dobro dijete. Kako djeca odrastaju, njihove navike oralne higijene trebaju rasti s njima. Djeca imaju sve svoje mliječne zube do 3 godine. To se nazivaju mliječni zubi. Mliječni zubi počinju da ispadaju oko 6. godine; tada počinju da izbijaju stalni ili odrasli zubi. Praznine između mlečnih zuba su normalne. Prave mjesta za trajne zube. Većina trajnih zuba dolazi do 13. godine.

Ako imate vanjsku promjenu boje/mrlje, počnite s pastom za uklanjanje mrlja za zube nekoliko sedmica. Odlazak na električnu četkicu za zube za uklanjanje mrlja i ovdje može napraviti veliku razliku. Mrlje se takođe mogu ukloniti tokom profesionalnog čišćenja zuba. Ako imate intrinzičnu žutilu, nikakva pasta za zube koja uklanja mrlje ne može posvijetliti unutrašnju boju zuba. Morat ćete izbjeliti zube pomoću gela za izbjeljivanje koji se drži uz zube (ali nemojte još uvijek nestati da kupite trakice za izbjeljivanje!).

Možda ćete biti iznenađeni kada otkrijete da je soda bikarbona prirodni izbjeljivač zuba. Zapravo je u većini vrsta pasta za zube! Da biste ga koristili direktno na zubima i izbjelili ih, pomiješajte četvrtinu čajne žličice sode bikarbone s malo vode da napravite pastu. Zatim ga jednostavno nanesite na zube. Morat ćete to raditi svaki dan da biste vidjeli efekte, to je postepen proces. Ovo je odlično za vaše zube i desni. Jednostavno dodajte kašičicu soli u šolju proključale vode i ostavite da se ohladi. Zatim ga možete koristiti na isti način kao i vodicu za ispiranje usta. Sol je prirodni antibakterijski, ubija neprijateljske bakterije u vašim ustima.

Nakon izrađenog plana terapije pacijentu se propisuju odgovarajući lijekovi, kao priprema za hirurški zahvat, koje pacijent počinje piti dan ranije. Sam proces ugradnje implanata može trajati od pola sata (koliko je potrebno za ugradnju jednog implanta), do nekoliko sati (ukoliko se ugrađuje više implanata). Naredni dan pacijent dolazi na kontrolu i nakon toga se čeka 3-4 mjeseca da implant sraste sa viličnom kosti. Kod totalne bezubosti, pacijenti mogu dobiti privremenu protezu, za prelazni period, dok implanti ne srastu sa kosti. Pogledaj još više informacije na drcavic.com.

Last Updated on: June 27th, 2023 at 10:10 am, by


Written by John Concrane